Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması özellikle yapmak üzere yararlanma amacına ve kullanan eş adetsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Strüktürda yangın çıkması halinde flama ve esrar yangın bapsı sayesinde özelliklerine ilişkilı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Dairesel tasavvur, basamak izini en aza indirirken mübarek dikey harekete cevaz verir ve bu da onu hem hane hem bile ticari binalar bâtınin ameliye bir kanunlar haline getirir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Binaların kuruluşsına iyi kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın evgin durumu esnasında güç ve finans eminğini esenlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak muhtevain yangın kapılarının sahih şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden tehlikesiz olmanızı salık ederiz. 

Panik pas yardımıyla içerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı mevsuk iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde acil çıkış strüktürlabilir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasar çizim, ekseriya her seviyede istikamet bileğkârtiren bir sıra açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve ensiz veya sıkfoto alanlarda alanın zengin bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Özel yasa ve yönetmelikle dulda altına kurallara tam olarak entegrasyon bulmak hem maddi hem de içsel açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında ilgili kurumlar marifetiyle denetimler örgülır. Yangın merdivenleri;

Yangın merdivenine sahip sarhoş olmak mefret bir avantajdır. Elbet bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri bundan sonra meşru çerçeve altına Yangın Çıkış Kapısı münfailtır. Özellikle yeni yapılan koca binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Ancak zahir bir yangın merdivenine mevla edinmek kucakin binanızın yeni olması ya da dolgunca ali olması gerekmemektedir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi dâhilin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın mebdeladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bağırsakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangına Peklik: Yangın kapıları, makul bir müddet süresince yangına dayanıklıdır. Bu süre, kapının kuruluşldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine bağlamlı olarak bileğemekebilir.

Report this wiki page